### COUNCIL COORDINATION COMMITTEE FEBRUARY 25-26, 2009

### Crowne Plaza Hotel 8777 Georgia Ave, Silver Spring, MD

# AGENDA

Discussion Item	<u>Who</u>	<u>How</u> long
Wednesday, February 25, 2009		
9:00 a.m. Morning Session Begins		
9:00 – 10:00 a.m. Welcome comments and open session with Councils Tab A	Jim Balsiger	1 hr
10:00 – 10:30 Marine Protected Areas Update Tab B	Sam Rauch	¹∕2 hr
10:30 – 10:45 a.m. Break		15 min
<ul> <li>10:45 – 12:00 Budget issues Tab C (General update and FY 2009 allocation)</li> <li>Council base funding</li> <li>LAPPs funding</li> <li>Stipends</li> <li>RFMC Outreach Budget</li> </ul>	GaryReisner/ Alan Risenhoover	1¼ hrs
12:00 – 1:30 p.m. Lunch	On your own	1½ hrs
1:30 p.m. Afternoon Session Begins		
1:30 – 3:00 PPBES and Performance Metrics Tab D	Alan Risenhoover/ Galen Tromble	1½ hrs
3:00 – 3:15 p.m. Break		15 min
<b>3:15 – 4:15</b> Five Year Grants Award Cycle and Rolling FY 2009 Funds Into the Next Grant <b>Tab E</b>	Rimas Liogys	1 hr
4:15 – 4:45 Observer Costs Comparison Tab F	Samantha Brooke	30 min
4:45 – 5:30 Maintaining Complete Council FMPs Tab G Administrative Record FOIA's	Sam Rauch	45 min

### 5:30 p.m. Adjourn for the Day

### COUNCIL COORDINATION COMMITTEE FEBRUARY 25-26, 2009

## Thursday, February 26, 2009

## 8:30 a.m. – Morning Session Begins

<ul> <li>8:30 – 10:00 MSRA Implementation –</li> <li>General overview/update (5 min)</li> <li>MRIP (15 min) Tab H</li> <li>National Standard 2 (15 min) Tab I</li> <li>Revised NEPA / MSA procedures (15 min) Tab J</li> <li>Annual catch limit and accountability measure guidance (40 min) Tab K</li> </ul>	Alan Risenhoover Gordon Colvin Bill Michaels Steve Leathery Galen Tromble	11⁄2 hrs
10:00 – 10:15 a.m. Break		15 min.
<ul> <li>10:15 – 12:00 Council Reports/Updates by each Council Tab L</li> <li>ACLs – Status of implementation for 2010 &amp; 2011</li> <li>Ending overfishing – Measures in FMPs or plans for each stock</li> <li>Rebuilding status – Progress toward targets for each stock</li> </ul>	Council Chairs	1¾ hr
12:00 – 1:30 p.m. Lunch	On your own	11⁄2 hrs
1:30 p.m. – Afternoon Session Begins		
1:30 – 2:30 Disconnects with Stock Assessment Criteria/ Stock Assessment/ Stock Status Reporting. Tab M	Galen Tromble	1 hr
2:30 – 3:30 Marine Debris and Derelict Fishing Gear Presentation Tab N	Holly Bamford – Marine Debris Prgm.	1 hr
3:30 – 3:45 p.m. Break		
<ul> <li>3:45 – 4:15 Contractor Badges for Council Members/Staffs Tab O</li> <li>4:15 – 4:30 Wrap-up</li> </ul>	Bill Chappell/ Alan Risenhoover Alan Risenhoover	½ hr 15 min

# 4:30 p.m. Adjourn.